Masclisme





Masclisme

Referent a la idea general de la lectura de l’últim dimecres, només havien passat dos dies i ja havia llegit uns quants articles al diari referents a actes de misogínia i a atacs al feminisme. Per no parlar de la guerra a Ucraïna, una altra guerra que no han decidit dones sinó homes i que no beneficiarà a cap dona, només a homes magnats del petroli i del gas i de les empreses d’armes.

Per als que defensen que també hi ha dones abusadores, ahir llegeixo un article on diu que l’Hospital Clínic va atendre durant el 2021 468 víctimes d’agressions sexuals, de les quals el 90% eren dones, a diferència dels agressors que tots, repeteixo tots, van ser homes. Necessiten més dades?

I pels que defensen que no tots els homes són maltractadors, els hi diria que n’hi ha que a sobre s’organitzen per defensar els maltractadors i atacar qualsevol intent de visualitzar la violència de gènere. I d’això va el cas del qual vull parlar, de la monologuista Pamela Palenciano, a qui una organització anomenada “Asociación Hispanoamericana de Hombres Maltratados” va denunciar per fer un monòleg en què es visualitza de forma molt clara i específica el maltracte envers les dones. La van acusar de delicte d’odi i un jutge va entrar a tràmit la denúncia. Per sort, no sé si ho va pagar de la seva butxaca o amb ajuda d’associacions, la va defensar una advocada especialista en casos de plets abusius i estratègics contra la participació pública, emmarcats en la guerra judicial de l’ultradreta. Aquestes denúncies abusives que tenen per objectiu dissuadir la participació pública, estrangular la crítica i la denúncia sobre assumptes d’interès públic, és un fenomen internacional i que ha augmentat en els últims anys, amb l’auge de l’ultradreta. El Parlament Europeu el 2021 va fer un informe indicant que aquests casos no han de ser admesos a tràmit ja que el que persegueixen és fer publicitat de la seva causa i acabar amb la llibertat d’expressió. Això va al·legar l’advocada de Pamela Palenciano i els jutges que van revisar el tràmit li van donar la raó, renyant al jutge que va permetre que es tramités. Per tant, la denúncia queda en res.

En una entrevista, Pamela Palenciano ho celebra i diu que ho viu com una victòria de totes, de tot el feminisme. Però preguntada sobre si continua rebent amenaces per internet diu que sí, que és constant, que li han dit que si no ho arregla aquesta justícia trobaran una altra justícia, etc. És un continu d’amenaces que rep i que aconsegueix portar més o menys bé al seu dia a dia gràcies al suport de dones que té darrere, ella està a primera fila, però té molt recolzament.

Espero que en aquest recolzament hi hagi tots aquest homes que diuen que no tots els homes són iguals, que jo els hi diria doncs uniu-vos a la lluita feminista, que també és la vostra si el que voleu és un món millor, un món més just.

N.S

Comentarios

Entradas populares de este blog

La gran dicha de ser Mujer

Ve tejiendo tus alas, mujer.

Elijo vivir a mi manera